Network Menu

Afternoon Tea på Carcosa

Afternoon Tea På Carcosa

Afternoon Tea På Carcosa

Denna eftermiddag tog vår buss oss in i det stora grönområdet Kuala Lumpur Lake Gardens, där det var svalt och fräscht, fåglarna kvittrade och det var grönt överallt.

Vi stannade utanför ett fantastiskt gammalt kolonialhus, helt i vitt, med balkonger, gallerier och mycket snickarglädje. Det var det historiska palatset Carcosa Seri Negara, nu ett litet boutique hotell.

Dagsutflykt till Malacca

Dagsutflykt till Malacca

På hotellets hemsida kan man läsa att det byggdes av Sir Frank Swettenham mellan 1896 och 1904 och att namnet troligen stammar från italienska (Cara cosa, kär plats/sak). Carcosa blev därefter det officiella residenset för den högsta engelska representanten i Malaya/Malaysia. Mottagningar, baler och semestrar firades alltid här.

Jag söker på internet efter bilder på det vackra huset, och blir knappast förvånad att sida upp och sida ner är bilder från olika bröllop – detta måste vara favoritplatsen i KL för de romantiska unga.

Afternoon Tea på Carcosa

Afternoon Tea på Carcosa

Hit hade vi kommit för att dricka Afternoon Tea. I hallen är inredningen blandad asiatisk och engelsk. Ett stort gammalt sepiafärgat foto är förstorat och inramat, kanske rent av Sir Frank är med på bilden. Salongen där vi ska dricka te är engelskt rosa och blommig, med blommiga gardiner och blommig servis. Vi känner oss som på en litet förnäm damklubb från förr. Efter lite diskussion om hur vi ska börja, hugger vi in på små läckra smörgåsar, kakor och praliner som ligger vackert upplagda på trevåningsfat. Mätta och belåtna? Jösses, då kommer nybakade scones med clotted cream och sylt in. Det såg underbart gott ut, men många var redan så mätta att vi inte orkade prova denna sista traktering.

Det mesta tog ändå slut på faten, och det är en trött och mätt skara som sätter sig i bussen för att åka tillbaka till hotellet. Väl tillbaka på rummet tog jag mig en liten lur, och flera med mig gissar jag, för att orka med kvällens festligheter — Sweornas Festmiddag.

Afternoon Tea på Carcosa

Afternoon Tea på Carcosa

Text: Lena Willoch, SWEA Zürich

Fotografer: Kerstin Alm (Los Angeles), Josephine Carlsson (Stockholm), Inger Eng (South Florida), Maria Harkins (Kuala Lumpur), Birgit Höjer (Perth), Maud Larsson (Zürich), Maria Norstedt (Kuala Lumpur), Agneta Nilsson (Los Angeles), Ninni Pettersson Wästberg (London), Margaretta Simpson (Boston), Annette Åsberg (Orange County)