Network Menu

Australien-Malaysia, tur och retur

Kristina Hörlin, SWEA Perth, skriver om sin resa till VM 2011 i Kuala Lumpur.

Samlade Sweor i Malacca

Samlade Sweor i Malacca; foto: Kristina Hörlin

Jag har just kommit tillbaka från mitt fjärde SWEA-möte!

Det senaste i Kuala Lumpur var också ett världsmöte. Alla dessa träffar är helt otroliga upplevelser – glada trevliga Sweor och helt fantastiska middagar och utflykter. Det brukar börja redan på flygplatsen. Man sitter mer eller mindre jetlaggad och väntar på taxi eller buss. Då hör man plötsligt fnitter och glada skratt och där är dom – Sweorna, blonda och vackra! Jag går försiktigt fram och frågar: ”Sweor?” Oh, javisst och så blir det ännu mer glada skratt och fnitter.

Två torn

Två torn; foto: Kristina Hörlin

Sedan bär det iväg till hotellet och incheckning och där igen, samma upplevelse: ”Hej, nämen är du här”? Kramar och en helt otrolig lyckokänsla över att det kan finnas så många trevliga och glada tjejer. Första kvällen brukar det vara ”mingelafton” med litet mat, välkomsttal – så även här i Kuala Lumpur.

Jag är själv inte del av styrelsen, så jag är alltid ledig att åka på utflykter. Här i Malaysia var det en fin dagsutflykt till Malakka och där i toalettkön vid ett ”comfort stop” stöter jag ihop med en god vän från SWEA-tiden i Rom, glatt viftande med en bit toalettpapper i nypan. Så fortsätter det i stort sett varje dag överallt – nya och gamla bekanta med många gemensamma vänner!

Glad skratt under båtresan

Glad skratt under båtresan; foto: Kristina Hörlin

En stadsrundtur fanns också med på programmet samt besök i Chinatown. Kuala Lumpur är också ett paradis för shoppare och många Sweor tillhör nog ”shopaholics-kategorin”. Gillar man INTE att handla vid ankomsten till Kuala Lumpur, gillar man definitivt att handla EFTER några dagar här! Sista kvällen var det festmiddag med drinkar först och gott om tid att mingla. Vår grundare av SWEA, Agneta Nilsson, var också med och det var en stor upplevelse för mig att få prata en stund med henne – vilken fantastisk kvinna! Vi upptäckte också att vi hade gemensamma vänner!

Kristina berättar om resan till VM2011 i Kuala Lumpur

Kristina berättar om resan till VM2011 i Kuala Lumpur; foto: Kristina Hörlin

Efter tre dagar i Kula Lumpur var det dags för efterresan – i mitt fall till Borneo för att titta på vilda djur och bl.a. besöka ett rehabiliteringscenter för orangutanger. Första dagen for vi ut till en liten ö utanför Kota Kinabalu för att snorkla och äta lunch. Återresan till hotellet blev rätt dramatisk med skyfall då himlen öppnade sig. Vi blev naturligtvis alla sjöblöta och traskade tillbaka till hotellet dyngsura men ändå skrattande – det såg så komiskt ut och alla vackra frisyrer var helt borta och det droppade från oss.

En orangutan mamma och bebbis

En orangutan mamma och bebbis; foto: Kristina Hörlin

Nästa dag for vi till Sandakan. Vi såg både orangutanger och andra apor, som matades på en plattform bara fem meter från oss – en fantastisk känsla att vara så nära. Vi fortsatte med båt till den närbelägna regnskogen. Där tillbringade vi två nätter – för det mesta i spöregn, men med de vanliga glada SWEA-skratten. Vår utmärkte guide Yaya lyckades upptäcka både apor, krokodiler och sista dagen en hel elefantfamilj, som var nere vid floden för ett kvällsdopp!

Kristina berättar om resan till VM2011 i Kuala Lumpur

Kristina berättar om resan till VM2011 i Kuala Lumpur; foto: Kristina Hörlin

Så var det dags för återresa och på flygplatsen föll en och annan tår vid avskeden, men vi ser fram mot nya, roliga SWEA-möten jorden runt!

Text och foto: Kristina Hörlin, SWEA Perth