Network Menu

Efterresa Langkawi: Josephines överblick

Josephine Carlsson, SWEA Stockholm, skriver om efterresan till Langkawi.

Langkawi efterresa, Josephines dagbok

Langkawi efterresa, Josephines dagbok

Efter tre dagars intensiva SWEA-möten och Kuala Lumpurs vibrerande stadsmiljö kändes det underbart att få slappa lite på paradisön Langkawi.

Langkawi efterresa, Josephines överblick

Langkawi efterresa, Josephines överblick

Vi var 15 Sweor, från sju olika avdelningar, som på söndagen reste norrut för sol och bad. Det blev mycket bad, men lite sol. Havet och poolen var varma men regnet var med oss varje dag, ibland blänkte solen till och luften var ljuvlig. Bourgainvillea i stora trädliknande buskar var en underbar färgsprakande prakt. Hotellanläggningen, som bestod av en mängd små hus grupperade runt en av swimmingpoolarna, var hemtrevlig, trots sin storlek. Alla var mycket vänliga om än något förundrade över alla dessa svenska kvinnor.

På promenad i den lilla byn insåg vi snart att varannan butik erbjöd massage och behandlingar av alla de former. Snart satt vi tre stycken på rad och fick våra fötter masserade. Gudomligt skönt. Därefter gick fyra Sweor glatt och fick sina öron belysta. ?Ear candling?, vad det nu må heta på svenska, var en förstagångsupplevelse och mycket angenämt.

Langkawi efterresa, Josephines överblick

Langkawi efterresa, Josephines överblick

Efterresan till LangkawiStora behållningen var förstås alla Sweor från när och fjär. Nu hade vi ju inte längre namnlappar om halsen och möten att skynda till utan hade tid att sitta och prata och bara vara och skratta. Mycket skratt. Efter tre dagar var det dags för de flesta att åka hem. Några var kvar och njöt av de sista dagarnas mjuka lugn. Vi gick i vattenbrynet på den mjuka vita sanden och plockade snäckor och pärlemorrundlar.

Resan till Langkawi var inte de stora händelsernas dagar, utan de små förtrollande stunderna.

Text: Josephine Carlsson, SWEA Stockholm

Fotografer: Kerstin Alm (Los Angeles), Josephine Carlsson (Stockholm), Inger Eng (South Florida), Maria Harkins (Kuala Lumpur), Birgit Höjer (Perth), Maud Larsson (Zürich), Maria Norstedt (Kuala Lumpur), Agneta Nilsson (Los Angeles), Ninni Pettersson Wästberg (London), Margaretta Simpson (Boston), Annette Åsberg (Orange County)