Network Menu

Festkvällen i Kuala Lumpur

Ann-Marie Kjellander, SWEA Rom, skriver om den fantastiska festkvällen som avsluatade VM 2011.

Festkvällen, VM 2011

Festkvällen, VM 2011

Från festmiddagen i Kuala Lumpur har jag massor med fina minnen som dansar framför ögonen. Jag hade tagit på en festklänning som hängt med från slutet av 70-talet men gjord av Missoni kan man bara inte tröttna på den. När jag fick se programmet blev jag lite ställd, det var en hel massa programpunkter och jag trodde det skulle bli en lång seg kväll.

Inte alls, tvärtom festkvällen den dansade i väg precis som den utsökta välkomstdans som KL Art Group gjorde med ”Tarian Overture Klasik”. Deras elegans var precis i den malesiska otroliga tjusighet som vi fick möta i så många former under världsmötet.

Festkvällen, VM 2011

Festkvällen, VM 2011

Eva Linder, kvällens konferencier, var klädd i suverän batikkaftan, vi hade fått bordsplacering, vilket jag alltid tycker är toppen för dels vet man vart man skall gå, dels slipper man se folk som kikar runt efter kompisar men framförallt blir man stimulerad att bekanta sig med nya Sweor. Maria Kjellberg, ordförande i KL, och Madeleine Svensson, regionordförande i Asien, hälsade välkomna medan vi åt en dillmarinerad laxcarpaccio med soltorkade tomater på rucolasallad och örter.

På detta följde hummersoppa rimmat kycklingbröst med svamprisotto, citrontarte, chokladdröm — ja som ni ser en helt fin blandning av svensk mat men med italienska toucher, eller???

Festkvällen, VM 2011

Festkvällen, VM 2011

Kartini Illias heter den malaysisksa batikdrottningen och de kläder som hennes supereleganta mannekänger visade oss var helt enkelt fantastiska till färger, former, fantasi. Mannekänger tjusiga, kronkrönta och helt fria från västvärldens vidriga urhalkande bröst utan bara otroligt vackert klädda uppifrån och ner.

Efter uppvisningen var det flera unga och granna Sweor som handlade något Kartini-plagg. Och det var en sådan klänning som SWEAs grundare Agneta Nilsson fick i ett paket som hon först, kunnig om asiatisk uppfostran, inte öppnade, men det fick vi henne att göra i alla fall. Med böner från en och annan. Ja vi fick henne till och med att ta på klänningen och låta sig fotograferas av Kerstin Alm — bild som jag räknar med att ni alla skall få se i Forum! För mej var detta en perfekt symbol för vår vackra och härliga symbios mellan SWEA och Kuala Lumpur!!!

Festkvällen, VM 2011

Festkvällen, VM 2011

Ja, jag blir verkligen rörd när jag tänker tillbaks på den här kvällen, 26 supereleganta servitörer såg till att vi 182 Sweor från hela världen fick raffinerad mat och fyllde på våra glas.

Vår internationella ordförande Åsa Lena Lööf höll ett tal där hon just framhöll hur man verkligen föstår att Kuala Lumpur och Malaysien sätter sin prägel på oss, färgar oss och helt säkert får oss att längta tillbaks.

Festkvällen, VM 2011

Festkvällen, VM 2011

På hennes tal följde det som jag brukar tycka är höjdpunkten på SWEA kvällar –SWEA-sången, oh vad det är härligt att sjunga den allihop tillsammans. Det gör vi med hjärtat och sänder en tacksam tanke till Louise Enhörning som skrev den 1991. Ja den skulle vi verkligen sjunga även på alla lokalmöten, att få sjunga ihop är ju något som inte bara är typiskt svenskt utan också får oss att närma oss varandra och känna hjärtat bulta glatt.

Festkvällen, VM 2011

Festkvällen, VM 2011

Ja sedan vara det bara dragning i lotteriet och som vanligt vann jag inget. Men det var kul att se alla fina vinster, liksom det var en massa bra grejer i den gula kassen signerad Asian Tigers som vi fick vid registreringen. Kassen var fylld med otroliga gåvor och inte minst mängder av rabattkuponger att använda vid shopping i de fina märkesaffärerna som Kuala Lumpur har och som jag tror hann locka en del Sweor att fylla på kappsäcken.

Text: Ann-Marie Kjellander, SWEA Rom