Network Menu

Regionmöte OAME 2011

Margaretha Talerman, regionordförande OAME, skriver om OAMEs regionmöte under VM 2011.

OAME regionmöte under VM 2011

OAME regionmöte under VM 2011

Bara ett halvår sedan mötet i New York var det så dags igen, men nu under rent historiska omständigheter. För första gången träffades alla sju regionerna på samma plats.

Eftersom resmålet låg långt från den amerikanska östkusten var det inte konstigt, att vi från OAME inte blev så många. Av åtta AO kunde tyvärr bara sex delta — Boston, New York, New Jersey, Philadelphia, Washington DC och Atlanta var representerade — och det är klart att vi saknade de två som inte var med, North Carolina och Virginia Beach.

En naturlig följd blev, att vi diskuterade möjligheten, att i framtiden kunna erbjuda deltagande via videokonferens, och dessutom kom fram till att gemensamt RM i Sverige vore en ingen dum idé.

Några till från vår region kom för att vara med på VM, men bara en av dem, SWEAs skattmästare Anita Rhodes, valde att sitta med på vårt RM. En stor kontrast mot i höstas då vi hade 40 åhörare och livliga debatter under eftermiddagens workshops. Då diskuterade vi bl.a. medlemsvård, och nu fick vi höra att en del nya idéer tagits i bruk.

OAME regionmöte under VM 2011

OAME regionmöte under VM 2011

Julmarknad är en gemensam nämnare, när det gäller fundraising, men skillnaderna är naturligtvis stora mellan de olika avdelningarnas möjligheter. Boston har sedan länge en mycket stor, och Washington DC hade för första gången haft sin på House of Sweden. Där blev resultatet att man inte hade plats att släppa in alla besökare, utan fick låta luciatåget göra en vända utanför! Washington DC kunde också glatt meddela ett uppswing i medlemsantal. Under SWEA OAMEs Regionmöte

Flera från SWEA Internationals styrelse besökte vårt RM. En av dem var Maude Vännman, som hjälpte oss reda ut varför vi skulle nöja oss med att tillsätta medlemmarna i våra kommittéer på ett år, och inte till RM i oktober 2012. Då ska vi träffas i Philadelphia och alla är välkomna!

Text: Margaretha Talerman, Regionordförande OAME